#1 Re: Techniek FL2 » Retrofit TomTom » 2015-09-10 17:50:03

Ondanks de goede uitleg van Arragon, is het mij toch niet gelukt!

Is er iemand die voor een lichte vergoeding zich hier aan wil wagen?

Groetjes,
Maarten

#3 Re: Techniek FL2 » DPF Full » 2015-06-24 13:57:54

Is er al meer gekend over de oplossing, Macleod?

#4 Re: Techniek FL2 » Aankoop advies voor mijn eerste FL2 » 2015-06-24 13:54:00

Dag MartinV,

Begrijp me niet verkeerd: ik ben zéér blij dat je me advies geeft! Maar ik ging er van uit dat mijn Freelander 2 mij ongeveer 10-11000€ zou kosten! Als je dan te horen krijgt dat je er ene met alle opties op kan krijgen voor 7,5k met (mogelijks) een vervanging van DPF filter voor 2k, zit ik nog 500€ onder mijn oorspronkelijk bedrag, dat is alles! big_smile Maar je hebt volledig gelijk, ik vind het wat beangstigend! Je weet nooit wat er dan nog gaat komen (of wat de defecte DPF filter nog heeft aangetast).

Ik ken ook jammer genoeg niet voldoende van mechanica om zelf eens te gaan luisteren / kijken om dan te concluderen wat het mogelijks zou kunnen zijn!

Ik neem je advies zeker mee en ik hou jullie op de hoogte!

#5 Re: Techniek FL2 » Aankoop advies voor mijn eerste FL2 » 2015-06-24 07:53:40

Hij wil hem wegdoen voor 7500€ ipv de 11000€ omwille van de DPF. Ik zou hem normaal ook gewoon laten staan, maar dit doet me wel twijfelen big_smile

#7 Re: Techniek FL2 » Aankoop advies voor mijn eerste FL2 » 2015-06-11 10:46:36

Thanks, MartinV!
Ik ben al eens gaan rondneuzen, maar ik vrees dat ik niet technisch onderbouwd genoeg ben om zelf aan de slag te gaan met mijn toekomstige Freelander 2! Ik ben afhankelijk van garagisten, vrees ik big_smile

Die 2.2 PSA, is dat niet pas vanaf de 2011 modellen?

Groetjes,
Morrowguard

#8 Re: Techniek FL2 » Aankoop advies voor mijn eerste FL2 » 2015-06-11 07:45:12

Dag Johan,

Hartelijk dank voor je uiteenzetting! Hiermee ben ik veel! Op zich klinken de "problemen" waarmee je geconfronteerd wordt niet echt als een probleem! Moest het bij mij het geval zijn, zou ik daar in ieder geval niet teveel problemen mee hebben wink

De prijzen van je onderhoud klinken nog redelijk, vooral als het gaat over een groot onderhoud met het vervangen van enkele remschijven!

Ik moet eerlijk zeggen dat het probleem van het differentieel me wel aardig afschrikt. Ik heb hier nog enkele vragen over:
A. Kan ik dit ergens terugvinden of deze al reeds vervangen is geworden wanneer ik ga kijken voor een tweedehands?
B. Wat is de geschatte kostprijs voor zo een differentieel te vervangen?

Ook wou ik nog vragen of jullie een goede land rover garage kennen in de buurt van Geel! Google maakt me niet direct wijzer, dus misschien weten jullie iets specifieker!

Groetjes,
Moonscar

#9 Re: Techniek FL2 » Aankoop advies voor mijn eerste FL2 » 2015-06-08 09:13:54

Dank je wel allemaal voor het hartelijke ontvangst! big_smile

Ik krijg inderdaad de indruk dat de FL2 niet veel mis heeft maar toch ben ik nog altijd op zoek naar enkele addertjes (of cobra's) die mogelijks in het gras kunnen zitten bij de aankoop!

Vanaf begin juli ga ik beginnen met rondkijken en hoop tegen eind juli met een lekkere FL2 te rijden en mijn ervaringen met jullie te delen!

Groetjes,
Moonscar

#10 Re: Techniek FL2 » Aankoop advies voor mijn eerste FL2 » 2015-06-05 15:28:51

Dank je wel, Mathias! Ik kijk er in ieder geval naar uit!  cool

#11 Techniek FL2 » Aankoop advies voor mijn eerste FL2 » 2015-06-05 15:06:57

Moonscar
Replies: 21

Dag iedereen,

Ik ben (gloed)nieuw op deze site dus ik hoop dat ik alleszins in de juiste categorie aan het posten ben big_smile

Laat ik even mijn situatie uitleggen:
Ik ben recentelijk van werk veranderd! Dit heeft 2 grote gevolgen, enerzijds ben ik aan het verhuizen daar ik dichter bij Antwerpen wil gaan wonen (om precies te zijn: mijn nieuwe woonplaats zal in Geel zijn) en anderzijds ben ik op zoek naar een tweedehandswagen daar ik mijn bedrijfswagen verlies!

Bij mijn vorig werk moest ik wekelijks +2000 km / week afleggen en kreeg hiervoor een gepaste wagen/vergoeding. Dit valt nu weg aangezien mijn nieuwe functie zich meer gaat richten op de interne organisatie. Hierdoor ga ik ook een hoop kilometers minder doen (yey voor het openbaar vervoer) en schat ik dat ik nog rond de 35-40k per jaar ga zitten (joy rides en familiebezoeken inbegrepen).

Toen ik mijn zoektocht begon had ik mij al voorgenomen om met een 4x4 te gaan rijden! Ik ben begonnen bij Jeep en ben geëindigd bij een Freelander 2! Wat een prachtige auto...
Ik heb ondertussen al wat liggen zoeken op autoscout en dergelijke, waar ik mij voornamelijk richt op auto's +/- 10000€ met een 100-150k aan kilometers.

Nu, mijn vraag specifiek naar jullie toe: hebben jullie concrete handvaten waarmee ik rekening moet houden als ik ga kijken voor een Freelander bij iemand?

Ik heb al het een en het ander gelezen over:
- Een korte bocht achteruit maken om te zien of er een geluid geproduceerd wordt
- De drie amigo's controleren (wel geen idee hoe)
- VCU (hoe kan je deze controleren)?
- Carter filter (en deze?)
- EGR Bypass (en wat met deze?)
...

Ik ga er eerlijk over zijn, ik heb geen flauw benul wat 2/3de van deze woorden willen zeggen en heb ook niet direct de intentie om automechanieker te worden! Het zijn dus vooral praktische tips die ik zoek (van die kleine doe-acties die ik kan doen tijdens de testrit om mij te garanderen dat ik met een goeie bak aan het rijden ben)!

Ook zit ik nog met twee arbitraire vragen:
A. Wat is de levensverwachting in kilometers van een goed onderhouden FL2?
B. Wat zijn de gemiddelde prijzen van een onderhoud bij garages? Hoeveel betalen jullie?

Groetjes,
Maarten

Board footer

Powered by FluxBB

[ Generated in 0.022 seconds, 11 queries executed - Memory usage: 583.7 KiB (Peak: 601.79 KiB) ]