#2 Re: Techniek FL2 » Freebie kapot door keuring? » 2016-05-26 19:07:07

Mijn FL heeft ooit bokkesprongen staan maken op de autokeuring. Ik ging ervan uit dat de mensen van de autokeuring wel wisten wat ze moesten doen...
Sindsdien zeg ik het elk jaar opnieuw dat het een permanente 4x4 is.

#5 Re: Techniek FL2 » Aankoop advies voor mijn eerste FL2 » 2015-06-10 21:36:29

Welkom Moonscar.

Die lijst problemen die je aanhaalt, daar heb ik nog nooit van gehoord, ze zijn wel bekend bij de FL1.

Ik heb m'n FL2 van mei 2007, er staat nu 138000km op de teller. De enige problemen die ik in al die jaren heb gehad zijn softwareproblemen, en dat waren kinderziektes.
Er zijn verschillende softwareupdates gedaan geweest, maar het heeft niet geholpen. Het probleem was dat de auto soms direkt na het starten niet wilde vertrekken, m.a.w. dat de auto niet reageerde bij het induwen van het gaspedaal. Tegelijk bleef dan ook de brandstofmeter beneden staan, de radio en GPS werkten evenmin. Ik moest dan ofwel ongeveer een halve minuut wachten, ofwel de auto stilleggen en terug starten. Sinds korte tijd weet ik dat wanneer ik de versnellingspook dan even terug in P zet het euvel direkt is opgelost.
Ook krijg ik heel af en toe de melding "Steering column locked" zonder dat dit ook effectief het geval is. Men heeft daar veel werk voor verricht in de garage, maar men kreeg het ook niet opgelost. Als dit al voorvalt bij het starten dan moet ik even de sleutel uit- en terug induwen.
De 2 hierboven aangehaalde problemen zijn slechts peanuts,  verder heb ik in al die jaren eigenlijk geen problemen gehad. Ik denk dat er ook wel veel afhangt van een goed onderhoud van de auto.
Een paar jaar geleden heb ik wel van 2 mensen gehoord die rond de 110000 km hun differentiëel hebben moeten laten vervangen, een kostelijke zaak...
Wat betreft de prijs van een onderhoud: Ik heb eens vlug gekeken en nog een factuur gevonden van een groot onderhoud: Er zijn toen ook een stel remblokken vooraan en achteraan vervangen en 2 remschijven. Dit kostte me bij de Land Rover dealer €949. Een werkuur kost daar -incl. BTW- €78,48.
Wat de levensverwachting is bij een goed onderhouden auto daar heb ik geen idee van. Mogelijk kunnen anderen je daarbij helpen.
Enneuh, de automaat rijdt echt zalig! Iemand van het forum heeft zelf een handgeschakelde en heeft honderden kilometers met mijn auto gereden. Als ie terug mocht kiezen zou ie voor een automaat gaan.
Mocht je van plan zijn om regelmatig te gaan offroaden, dan is dat ook veruit de beste keuze! Een klein minpuntje bij het gewoon rijden is dat wanneer je ergens snel wil vertrekken het lijkt alsof de auto met een klein beetje vertraging reageert, maar dat went snel.

#8 Re: Techniek FL2 » taal land vastleggen in GPS » 2014-06-27 13:38:14

De taal vastleggen: Vertrekken vanaf het hoofdmenu: Navigatie kiezen -> Navigatie instellen -> Taal selecteren
                           of
                           Vertrekken vanaf het hoofdmenu: Instellingen -> Voorkeuren -> bij "Taal tonen" op de wereldbol drukken en kiezen.


Het voorkeursland vastleggen: Vertrekken vanaf het hoofdmenu: Navigatie -> Bestemming invoeren -> Gebied zoeken. Vervolgens het land kiezen en bevestigen met ok.

#9 Re: Techniek FL2 » problemen FL2 » 2014-03-04 09:36:51

Els, ik ging er van uit dat dat lampje slechts enkele seconden brandt wanneer je de auto start?

#12 Re: Techniek FL2 » problemen FL2 » 2014-03-02 14:11:46

@Els: Dat lampje bovenin licht slechts eventjes op wanneer je het contact opzet(of start, weet ik nu niet zo direct uit het hoofd), het maakt deel uit van de begincheck die er telkens gemaakt wordt.
Ik heb een FL2 van één van de eerste series. In het begin zijn er een aantal softwareproblemen geweest, maar deze zijn telkens opgelost geraakt door een update, noem het maar kinderziekten. Met een beetje "Engelse humor" blijf ik echter tot op heden zitten: Soms moet ik, wanneer ik start, eventjes wachten omdat de motor niet reageert op het induwen van de gaspedaal. Tegelijkertijd branden de lichten niet, blijft de brandstofmeter beneden staan en doen de radio en de navigatie het ook niet. Na een 20-tal seconden is dat ineens allemaal gedaan.
En als laatste: Soms krijg ik, wanneer ik op de startknop duw, de mededeling "'steering column locked" en start de auto niet. Dan moet ik gewoon even terug op de knop duwen en eventueel ook de sleutel er even uit- en induwen en is alles ok.
Om dat laatste op te lossen hebben ze vanalles geprobeerd (gelukkig onder garantie): van een softwareupdate tot het vervangen van een module en het stuurslot, het mocht niet helpen...
Maar ik denk dat er later wel wat software serieus herschreven is geweest want ik heb nog niet gehoord van zulke problemen bij de latere series.
Ik heb nog nooit bewust van sleutel gewisseld. Wel eens een keertje wanneer ik de eerste even niet vond. Dus ik denk dat dat wisselen niet zoveel nodig is.
Voor de rest nog geen problemen gehad in al die jaren smile

#15 Re: Techniek FL1 » leeglopende banden.... » 2013-09-01 10:54:41

Els, het toeval wil dat ik de afgelopen weken met hetzelfde probleem zat, de band rechts vooraan liep heel langzaam af.
Vrijdag naar de bandenspecialist geweest, geen spijkers of dergelijke te vinden, ook geen beschadigingen, maar...
Toen men de band van de velg haalde bleek dat er over een stuk van ongeveer 20 cm zand tussen de rand van de velg en de band zat,
waardoor er dus een klein beetje lucht kon ontsnappen. Uiterlijk kon je dat niet zien.  Men heeft het aangekoekte zand van de velg geschuurd en het probleem is opgelost!

Board footer

Powered by FluxBB

[ Generated in 0.060 seconds, 9 queries executed - Memory usage: 590.82 KiB (Peak: 608.91 KiB) ]